Homeopatie

 

 

Homeopatia este metoda terapeutica ce-l are ca fondator pe Samuel Hahnemann, in a doua jumatate a secolului al 18-lea. Scopul ei era “restabilirea sanatatii rapid, bland, permanent; indepartarea si distrugerea intregii boli pe calea cea mai scurta, cea mai sigura, cea mai putin daunatoare, conform unor principii clare, usor de inteles”.
Homeopatia este stiinta al carui studiu fundamental este Omul in sine, cu trup, minte si suflet.

 

Cheia reusitei in homeopatie este intelegerea profunda si intima a cauzei ce sta la baza dizarmoniei, dezechilibrului ce a condus la boala; aceasta cauza afecteaza persoana in totalitate: tulburari fizice, mentale si emotionale, care transmit un “mesaj” terapeutului, pe baza caruia el va gasi remediul specific. Cum lucreaza remediile homeopate? Prin stimularea si echilibrarea fortei vitale a organismului, prin care acesta isi va recapata starea de bine generala.

 

Care sunt avantajele homeopatiei:
-metoda eficienta, la indemana
-fara reactii adverse, reactii secundare, contraindicatii
-economica pentru pacient
-usor de folosit si administrat
-aplicabilitate pe scara larga, la orice varsta, in orice patologie

 

Un mare maestru al Homeopatiei moderne, George Vithoulkas, spunea: “ omenirea intra intr-o noua era de constiinta cu o noua intelegere a lucrurilor, se petrec schimbari profunde, se reevalueaza normele acceptate, a inceput o noua revolutie profunda si sincera care va duce la o evolutie spirituala fara precedent ca forta si ardoare pana in prezent.
Unul dintre factorii catalizatori care forteaza umanitatea la o reevaluare este suferinta, ce se datoreaza in mare parte degradarii starii de sanatate a omenirii. Pe masura ce se trezeste in oameni o dimensiune noua a intelegerii existentei si a relatiei lor cu lumea in general, ei sunt frustati, pentru ca instrumentul prin care ar putea atinge o stare mai inalta – si anume, corpul fizic – a degenerat pana la neputinta.”

 

Sunt motivele pentru care Homeopatia isi intalneste tot mai frecvent adepti, oferind solutii si ghidare pe calea spre vindecare.